Hitta e-boken

Organisationsutveckling och jämställdhet: en studie i tre företag

Organisationsutveckling och jämställdhet: en studie i tre företag
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144100094
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
När organisationsförändringar diskuteras på arbetsplatser och i organisationer finns det anledning att utgå från ett könsperspektiv och göra kopplingar till frågan om jämställdhet i den egna organisationen. Därmed kan både kvinnors och mäns kompetens och erfarenheter bättre tas tillvara och man kan på så sätt få en mer effektiv och livskraftig organisation. De arbetsplatser och organisationer som vill förbättra jämställdheten mellan könen bör på motsvarande sätt knyta an till och integrera olika insatser i det ordinarie utvecklingsarbetet. Annars riskerar jämställdhetsarbetet att bli punktinsatser utan konkreta och bestående resultat. Detta är budskapet i Organisationsutveckling och jämställdhet, som erbjuder ett verktyg, en teori och strategi för förändring på organisations- och samhällsnivå – nämligen demokratisk dialog.

Boken beskriver hur demokratisk dialog har använts för att komma vidare med jämställdhetsfrågan i olika företag. Arenor för samtal skapades mellan kvinnor och män, vilket innebar en utveckling av språk och förståelse. Nya insikter ledde fram till nya kunskaper och konkreta förändringar. Metoden är flexibel och kan användas i andra sammanhang, t ex för att utveckla kvalitet inom sjukvården, för att skapa bättre samarbete mellan olika myndigheter och för att öka regional samverkan och utveckling.

Organisationsutveckling och jämställdhet vänder sig till alla som arbetar med organisationsutveckling och personalfrågor, samt till studenter inom psykologi och beteendevetenskap.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng