Hitta e-boken

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144079214
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Hållbar utveckling innebär att vi och våra barnbarnsbarn kan ha en hög livskvalitet samtidigt som de ekologiska systemen är i balans. Under ett par år har klimathotet dominerat debatten men det är bara ett av problemen. Exempel på andra globala utmaningar är fattigdom och överkonsumtion.

Boken har en bred ansats där socialt, ekologiskt och ekonomiskt kunskapskapital tillsammans med filosofins tankevärld bildar grunden. Vi skisserar utgående från detta ett antal lösningsstrategier och exemplifierar med främst IT-baserade lösningar. Det som är unikt med boken är ett personligt perspektiv.

Bokens innehåll har använts vid kurser i hållbar utveckling på Umeå universitet. Referensmaterialet till aktuell forskning inom alla de områden som boken berör är rikligt och boken erbjuder en vid utblick över samhällets arbete med hållbarhetsfrågor. Du hittar också en hel del strategier för hur du som individ ska bete dig för att bli mer hållbar. Strategierna kompletteras med praktiska tips.

Vi som skrivit boken vill göra världen bättre och bidra där vi kan med våra kunskaper. Är du lärare har du förmodligen din scen i skolan, är du konstnär eller präst har du andra arenor att verka från. Är du ingenjör, som vi är, så ställer du upp med dina teknikkunskaper. Vad du än kan eller intresserar dig för så går dina talanger säkert att använda i arbetet för ett mer hållbart samhälle.

Boken riktar sig framför allt till dig som inser att det är dags att göra något åt problemen och undrar vad just du kan göra åt saken. Boken vänder sig även till dig som är intresserad av en helhetssyn på hållbar utveckling.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng