Hitta e-boken

Elevens röst i lärande och fördjupning

Elevens röst i lärande och fördjupning
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144076169
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Ett bekymmer i såväl ungdomsskolan som i den högre utbildningen är elevers benägenhet att inskränka sitt lärande till att reproducera fakta och kopiera andras texter i olika typer av fördjupnings- och examensarbeten. Fusk i form av plagiat är den vanligaste orsaken till att studenter stängs av från undervisningen.

Hur gör man för att eleven i stället med sin egen röst skall berätta om sådant hon lärt sig eller fördjupat sig i? Hur vänjer man sina elever vid att reflektera över nya kunskaper och erfarenheter och dra slutsatser av sina iakttagelser, med andra ord uppfatta sitt lärande som något givande och intressant och inte bara som en träning i minnesteknik? Hur får man elever att inse det meningslösa i att utan eftertanke kopiera vad andra skrivit?

I den här boken finns många konkreta exempel som visar hur den som undervisar i samhällsorienterande ämnen kan hjälpa sina elever att utveckla sitt lärande genom att tänka självständigt, något som är nödvändigt om eleverna skall kunna fördjupa sina kunskaper på ett meningsfullt sätt. En viktig förutsättning är att läraren tagit till sig det förhållningssätt till elever, kunskap och lärande som kommer till uttryck i skolans styrdokument och som baseras på de senaste årens forskning och kunskapsteoretiska resonemang. Exemplen är hämtade från grundskolans högstadium, men kan anpassas till undervisning av både yngre och äldre elever.
Boken vänder sig främst till verksamma och blivande lärare i samhällsorienterande ämnen, men resonemangen och arbetssätten kan med fördel tillämpas också på andra ämnen.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng