Hitta e-boken

Allmän juridik för försäkringsbranschen

Allmän juridik för försäkringsbranschen
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144066112
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
I alla samhällen finns det vissa regler för hur invånarna bör och skall bete sig mot varandra och mot samhället. Reglerna har utvecklats av människor i samhället och därför är det naturligt att reglerna är olika i olika samhällen, både till sin uppbyggnad och till sitt innehåll.

Förekomsten av en rättsordning, d v s ett sammanhängande system av rättsregler, är typiskt för varje organiserat samhälle. Oavsett samhällstyp kan man urskilja vissa gemensamma komponenter i denna rättsordning.

Karakteristiskt för rättsregler är att vissa sanktioner, som straff eller skadestånd, kan inträda om reglerna inte följs. I princip är varje medborgare skyldig att känna till rättsreglernas existens och innehåll. Man kan således inte ursäkta sig med att åberopa okunnighet. I praktiken innebär detta att man bör ta reda på vilka regler som gäller innan man ger sig in på en obekant verksamhet.

Allmän juridik är en introduktion för alla som arbetar med försäkring. Boken kan med fördel användas vid grund- och introduktionsutbildning, självstudier eller som referens bok.

Det juridiska stoftet är oerhört omfattande varför det endast kan bli tal om att här redovisa vissa valda delar och några allmänna grunddrag av rättsordningen.

Boken Allmän Juridik har utvecklats av flera författare. De senare revideringarna har utförts av Konrad Lundberg som är verksam vid Stockholms universitet.

Allmän Juridik ingår i "IFU Bank och Försäkring" som är böcker som Studentlitteratur ger ut i samarbete med IFL vid Handelshögskolan i Stockholm - IFU.
E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2006.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng