Hitta e-boken

Företagsförvärv

Företagsförvärv
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144064942
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Denna introduktionsbok behandlar företagsförvärv med fokus på den praktiska transaktionsprocessen. I boken beskrivs utifrån ett köparperspektiv de olika moment som bygger upp transaktionsprocessen. Momenten är strategisk analys, sökning, företagsvärdering, företagsbesiktning, strukturering, avtalsbildning och integrering. Därutöver redogörs för de olika praktiska arbetsmoment som för processen framåt, dvs. projektledning, förhandling och beslutsfattande, liksom för de olika parter och aktörer, såsom köpare, säljare, målföretag och konsulter som medverkar i transaktionsprocessen. Sammantaget presenterar bokens olika delar de relationer, processer och verktyg som är kännetecknande för företagsförvärv.

Syftet med boken är att ge en övergripande bild av det praktiska arbetet och de grundläggande övervägandena i företagsförvärv. Transaktionsprocessen utgör en struktur i vilken läsaren kan infoga tidigare kunskaper, inhämta nya, hantera praktiska problem i företagsförvärv och identifiera områden för fördjupning. Boken behandlar bl.a. frågor som:

· Varför köper företag andra företag?

· Vad är ett målföretag värt?

· Är ett företag lämpligt att köpa?

· Hur läggs köpet upp?

· Hur blir köpet bindande?

· Hur integreras företagen?

Boken vänder sig i första hand till juridik- och företagsekonomistuderande som är i slutet av sina studier. Boken är även en översiktlig handledning för praktiskt yrkesverksamma som är involverade i eller intresserade av företagsförvärv - vare sig de är köpare, säljare eller målföretag.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2003.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng