Hitta e-boken

Jämställdhetsarbetets teori och praktik

Jämställdhetsarbetets teori och praktik
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144064462
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Denna bok handlar om praktiskt jämställdhetsarbete och har sin grund i författarens erfarenheter som forskare och praktiker.

Centrala frågor som diskuteras i boken är

- Vad är jämställdhet?

- Varför skall man arbeta med jämställdhet?

- Hur skall man arbeta med jämställdhet?

- Vad innebär begrepp som jämlikhet, jämställdhetsperspektiv, genusperspektiv och genusforskning?

Författaren kontrasterar ett jämställdhetsintegrerande arbete mot ett jämställdhetsarbete vars syfte är att ändra attityder på ett personligt plan. Utifrån egna erfarenheter formulerar hon de implicita teorier som är invävda i olika jämställdhetspraktiker. Därefter relateras dessa teorier till begreppsanalys och till litteratur om jämställdhetsarbete, och olika strategier i det praktiska jämställdhetsarbetet presenteras. En huvudpoäng är att olika genusperspektiv fungerar både som teoretiska verktyg i genusforskning och som processverktyg i praktiskt jämställdhetsarbete vid organisationsförändringar.

Jämställdhetsarbetets teori och praktik kan ses som en inbjudan till ett reflekterande samtal med författaren. Boken kan användas som kurslitteratur inom universitet och högskola men är också intressant för yrkesverksamma som på olika sätt arbetar med jämställdhetsfrågor.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2007.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng