Hitta e-boken

Grunderna i biostatistik

Grunderna i biostatistik
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144063431
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Biostatistik handlar om metoder för statistisk analys inom det medicinska området. De metoder som presenteras i denna bok har dock i hög grad en tillämpning även inom andra ämnesområden. Boken ger en beskrivning av basala statistiska metoder och är tänkt att användas på grundläggande kurser i statistik inom medicinska, beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga utbildningar. Det förutsätts inga förkunskaper i statistik för att kunna läsa boken.

Under senare tid har synen på statistisk analys inom det medicinska området gradvis ändrats. En konsekvens av detta är att analysen allt mindre kommit att inriktas på signifikanstest. Syftet med den här boken är att beskriva grundläggande statistiska metoder utifrån ett modernt synsätt. Boken innehåller beskrivande statistik, en kortfattad redogörelse för viktiga delar av sannolikhetsläran och för utgångspunkter vid statistisk inferens, analys av medelvärden och proportioner samt en introduktion till regressionsanalys. Dessutom innehåller boken en beskrivning av analys av data i epidemiologiska studier. Detta omfattar bl.a. analys av incidenstal, relativa risker, fall-kontrollstudier och stratifierad analys. I boken ingår också övningsuppgifter med svar.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 1996.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng