Hitta e-boken

Kommunikation för naturvetare

Kommunikation för naturvetare
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144063415
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Ska jag göra en tabell eller ett diagram? Hur skriver jag referenser? Kan jag lita på källan? Får jag använda facktermer i populärvetenskap? Ska jag skriva ihop eller isär? Hur skriver jag en bra rubrik? Ska jag ha rak högermarginal? Hur gör jag när jag opponerar? Vad gör jag om publiken somnar? Detta är några av de frågor som behandlas i Kommunikation för naturvetare. Boken ger en översikt över olika sätt att kommunicera naturvetenskap, bland annat vetenskapligt och populärvetenskapligt skrivande, återkoppling och muntlig presentation. Bland de ämnen som tas upp finns språkstil, engelska och svenska skrivregler, disposition, illustrationer, referenshantering, layout, retorik, tekniska hjälpmedel och kroppsspråk. Boken innehåller gott om konkreta exempel som visar hur innehåll och framförande kan anpassas för olika sammanhang och målgrupper.

Avsikten med boken är att ge kännedom om skriftlig och muntlig kommunikation i utbildning, forskning och yrkesliv. Boken syftar till ökad medvetenhet om olika kommunikationsformer som används inom naturvetenskapen. Den uppmuntrar också till reflexion över hur språk och stil kan påverka hur ett budskap uppfattas av mottagaren.

Boken riktar sig främst till studenter, men även till yrkesverksamma, inom de naturvetenskapliga ämnesområdena. Den är tänkt som ett stöd för alla som vill utveckla sin förmåga att kommunicera i tal och skrift.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2007.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng