Hitta e-boken

Psykosocial miljö och stress

Psykosocial miljö och stress
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063210
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Den psykosociala miljön, som kan sägas vara den människomiljö vi har i vårt dagliga liv, försummas ofta i våra diskussioner kring skadliga effekter av stress. Antingen debatterar man de individuella faktorerna eller också de samhälleliga och mellannivån glöms bort. Ofta blandar man ihop olika nivåer i en tänkt orsakskedja vilket kan leda till att vi prioriterar fel i det stressförebyggande arbetet.

Syftet med boken är att försöka göra en inventering av de faktorer som påverkar vår psykosociala miljö. Bl.a. behandlas de biologiska, psykologiska och sociala faktorerna liksom samspelet mellan individen och omgivningen. Olika sätt att "mäta" miljön diskuteras. Återhämtning i form av sömn, som är den viktigaste skyddsmekanismen mot skadliga effekter av stress, behandlas liksom den komplicerade utbrändhetsprocessen. Vidare beskrivs de psykiska konsekvenserna av den psykosociala miljön, både inom arbetslivet och utanför, och hur de leder till depression och ibland till självmord, ibland till hjärt-kärlsjukdom hos män och kvinnor. Barnperspektivet på den psykosociala miljön behandlas samt de konsekvenser den psykosociala miljön kan ha för flyktingar och invandrare i samband med migration. Avslutningsvis ges en bild av den internationella situationen i fråga om psykosocial miljö, stress och hälsa.

Alla författarna har idag direkt anknytning till Institutet för Psykosocial Medicin (IPM) som startade sin verksamhet för 20 år sedan.

Boken är tänkt som lärobok i psykosocial miljö, och målgruppen är alla som har att göra med stressförebyggande åtgärder.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2002.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng