Hitta e-boken

Lycka och lidande

Lycka och lidande
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063091
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
De flesta av oss anser att lycka är något värdefullt som bör befrämjas och att lidande är ett ont som bör bekämpas. Men hur kan vi praktiskt gå ?tillväga för att främja vår egen och andras lycka och för att minska lidandet i världen?

Först måste vi undersöka varför vi befinner oss på de lyckonivåer vi gör. Men för att kunna förklara de lyckoskillnader som finns mellan människor måste vi först veta vad lycka och lidande är för något. Bokens första del handlar därför om hur begreppen lycka och lidande kan och bör förstås och om hur man har försökt mäta detta.

Boken ger en översikt över de faktorer som bestämmer hur lyckliga vi är, t.ex. vilket samhälle som är bäst att leva i, inkomst och social position, ?hälsotillstånd, relationer, arbete och fritid. Tonvikten ligger emellertid på psykologiska faktorer, t.ex. hur vår personlighet och kognitiva förmåga ?påverkar vårt välbefinnande och vår livstillfredsställelse.

Boken ger en introduktion till det tvärvetenskapliga och nya forsknings?området lyckoforskning (happiness studies). Den kan användas som lärobok på olika universitets- och högskoleutbildningar inom samhällsmedicin, ?folkhälsovetenskap, psykologi, sociologi, filosofi och statsvetenskap. Boken riktar sig också till våra politiska beslutsfattare och till alla som är ?intresserade av varför vi mår som vi gör.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2007.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng