Hitta e-boken

Tillit som bot

Tillit som bot
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063083
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Idag kan man inom neurovetenskapen bekräfta att förväntan och tillit ger reaktioner i hjärnan som påverkar känslan och därmed kroppen. Sådan förväntan och tillit finns i olika delar av världen men har inte på samma sätt blivit medicinskt utforskad. Det är ändå så att en spegel satts upp som visar hur en magisk ritual eller en placebo i form av ett sockerpiller eller en entusiastisk läkare föder förväntningar på bot. Det blir tilliten som styr processen mot läkning. Inom etnografin finns mycket att reflektera över såväl inom dagens medicinska forskning som inom hälso- och sjukvården i vår värld. Det har där blivit allt svårare att avfärda skildringar av läkande ritualer och magi från andra länder som enbart anekdoter. Antropologernas fältforskning ger en allt större utmaning i diskussionen kring placeboeffekter. Det sker i och med att biomedicinsk forskningsteknik givit belägg för att magi kan vara rumsren.

Boken vänder sig till medicin- och antropologistuderande och studenter inom vård och omsorg samt alla de som i olika befattningar och roller är verksamma inom vården. Den bör också vara av intresse för personer som möter vårdens institutioner under olika faser i livet och som vill få hjälp att fundera över varför vissa behandlingar är effektiva och andra inte.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2004.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng