Hitta e-boken

Den komplexa sjukfrånvaron

Den komplexa sjukfrånvaron
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063040
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Syftet med denna bok är att beskriva fenomenet sjukfrånvaro och dess komplexitet på ett lättbegripligt sätt. En ökad förståelse inom detta område kan bidra till bättre underlag och beslut på alla nivåer.

Boken är ingen traditionell lärobok som bara bygger på fakta. Den ska i stället ses som en hjälp att öka den allmänna kompetensen och det kritiska tänkandet inför olika typer av beslut. Boken tar upp övergripande aspekter på sjukfrånvaro från patientens, läkarens och försäkringskassehandläggarens perspektiv. Den behandlar rehabilitering, förtidspension, hälsoekonomi, och hur de olika välfärdssystemen fungerar som kommunicerande kärl. Det sista kapitlet belyser medikalisering som en tänkbar orsak till ökad sjukfrånvaro. Varje kapitel avslutas med ett avsnitt om hur resultaten kan användas.

Boken riktar sig till högskolestuderande inom bland annat vårdutbildningar av olika slag, utbildningar inom folkhälsovetenskap, socialt arbete, sociologi och personalområdet. Den lämpar sig även för vidareutbildningar som ges till anställda/förtroendevalda inom främst försäkringskassan, socialtjänsten, arbetsförmedlingen och sjukvården. Även politiker med intresse för frågan och den som är allmänt samhällsintresserad och som önskar få större förståelse för komplexiteten bakom den svårförklarliga sjukfrånvaron bör ha stort utbyte av boken


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2006.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng