Hitta e-boken

Från magi till bioteknik

Från magi till bioteknik
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063016
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Lisbeth Sachs har blivit kallad för den svenska medicinska antropologins moder. Med denna bok som både är retrospektiv och framåtblickande sätter hon in sin forskning i ett såväl historiskt som ideologiskt sammanhang. Den medicinskt antropologiska forskningen har under den tid Lisbeth Sachs varit verksam rört sig från ett intresse för magi och häxeri i andra delar av världen till en alltmer fokuserad inriktning mot biomedicinens kulturförändrande utveckling. Den medicinska teknologins stora framgångar ger nya perspektiv på vad det är att vara människa, på hälsa, sjukdom och liv men också på etiska frågor som ställs i ny belysning. Lisbeth Sachs låter oss genom sina texter se det som är välkänt i en spegel som andra samhällen och världar sätter upp för oss. Mycket finns att reflektera över. Boken visar på nya behov av en dialog över disciplingränser men ger också nya impulser i den vardagliga medicinska praktiken.

Boken vänder sig till medicin- och antropologistuderande och andra studenter inom vård och omsorg och till alla som i olika befattningar och roller är verksamma inom vården. Den bör också vara av intresse för personer som möter vårdens institutioner under olika faser i livet.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2002.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng