Hitta e-boken

Global folkhälsa

Global folkhälsa
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144062990
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Boken innehåller en redogörelse för de folkhälsoproblem som världen står inför. Den industrialiserade delen av världen har fördelen av en utvecklad infrastruktur som befordrar hälsa. Den mindre utvecklade delen av världen saknar däremot i stor utsträckning en sådan. Situationen i det forna Sovjetunionen är speciell och finns någonstans mellan dessa ytterligheter. Alla samhällen uppvisar även bristande jämlikhet både i fråga om ekonomi och hälsa.

De industrialiserade länderna är utsatta för risker genom att inte slå vakt om sina framsteg och släpper efter i de kontrollsystem som länge utgjort garantin för en god folkhälsa. Fattigare länder kan inte tillgodogöra sig den hjälp som erbjuds på grund av brist på basal infrastruktur. Både rika och fattiga länder har ett gemensamt intresse av att slå vakt om en hälsofrämjande infrastruktur globalt då HIV, malaria, tuberkulos och andra infektioner lätt kan spridas över världen. Den biomedicinska forskningen kan inte utgöra lösningen på alla hälsoproblem utan även folkhälsoforskningen måste stimuleras. WHO:s roll för den globala folkhälsan avhandlas särskilt i boken.

Syftet med boken är att väcka debatt om begreppen hälsa och sjukdom, deras bakgrund och om åtgärder för att förbättra den globala hälsan.

Boken riktar sig till alla intresserade av frågor kring hälsa och sjukdom men kanske framför allt till beslutsfattare inom den offentliga sektorn.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2003.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng