Hitta e-boken

Internationellt socialt arbete

Internationellt socialt arbete
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144062877
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Intresset för internationellt socialt arbete ökar både i den rika och i den fattiga delen av världen. Positiva orsaker till detta är att många länder tar sig ur den svåraste fattigdomen. När de elementära behoven av mat, vatten och hälsovård kan avhjälpas växer kraven på sociala skyddsnät för befolkningen i dessa länder. Negativa orsaker kan vara återkommande problem som följer av t.ex. krig, kriser och sjukdomar som hiv, något som också medför att behovet av internationellt samarbete och socialt arbete uppstår. För Sveriges del innebär det dels att svenskar beger sig ut i världen och arbetar, dels att många utsatta människor kommer till Sverige.

Boken ger exempel på områden för internationellt samarbete, tar upp olika perspektiv på internationellt socialt arbete, visar på några av de viktigaste aktörerna och olika former av NGO-arbete. Den belyser även förändringar av befolkningssammansättningen i Sverige och några möjliga konsekvenser av dessa för det sociala arbetet. Författaren tar upp en rad frågeställningar för studenter och andra som planerar en utlandspraktik eller ett internationellt uppdrag och ger en inblick i komparativ forskning och konkreta utvecklingsprojekt.

Internationellt socialt arbete i teori och praktik är den första svenska boken i sitt slag. Den vänder sig till studenter i socialt arbete och till yrkesverksamma socionomer med internationellt utbyte. Den kan också vara relevant för frivilligorganisationer och andra aktörer som arbetar med internationellt socialt inriktat samarbete och bistånd.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2007.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng