Hitta e-boken

Att drabbas och att forma sitt liv

Att drabbas och att forma sitt liv
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144062443
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Med fokus på olika grupper och sammanhang har den här boken ambitionen att beskriva hur människor i svåra livssituationer försöker forma sina liv och hur de använder tillgängliga resurser. Människor är aktörer i sina liv och gör val även om deras handlingsutrymme är litet och svårigheterna stora.

De grupper boken handlar om är kroniskt sjuka och funktionshindrade men också människor som under lång tid lever under svåra ekonomiska betingelser.

Många begrepp används om människor som saknar eller håller på att gå miste om vissa viktiga resurser. Drabbade, utsatta, utslagna, exkluderade, marginaliserade, sårbara utstötta är uttryck som kommer till användning. Betoning ligger ofta mer på det problemfyllda livet än på människors sätt att försöka hitta lösningar. Den här boken handlar om hur människor själva agerar i och försöker finna vägar ut ur problematiska livssituationer.

Boken riktar sig främst till studerande vid sociala omsorgs-, socionom-, arbetsterapeut- och vårdutbildningar. Den är också intressant för praktiker som arbetar med sociala frågor.

Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2003.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng