Hitta e-boken

Forskning om funktionshinder

Forskning om funktionshinder
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144062133
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Under det senaste decenniet har forskningen om funktionshinder och handikapp ökat i omfattning och blivit mer eller mindre etablerad vid universitet och högskolor. I takt med denna utveckling aktualiseras en rad frågor om hur forskningen skall bedrivas.

Frågorna är inte specifika för forskning om funktionshinder. De dyker i en eller annan form upp i all samhällsvetenskaplig forskning, i synnerhet den som sysslar med avgränsade sociala "problemområden". Men just inom handikappforskningen har de idag hög aktualitet och kan ses som utmaningar att förhålla sig till både för dem som bedriver forskning och för studenter, funktionshindrade och andra som tar del av forskningsresultaten.

Vad handlar handikappforskning egentligen om? Hur definierar forskarna sitt studieobjekt? Skall forskningen ta ställning i grundläggande politiska frågor eller eftersträva en mer distanserad form av kunskapssökande? Är tvärvetenskap möjlig på detta område och är den önskvärd? Hur kan man involvera funktionshindrade i forskningen? I Forskning om funktionshinder belyser framstående handikappforskare dessa frågor och svaren är inte alltid entydiga. Boken lämpar sig därför väl som seminarie- och diskussionsunderlag i högskoleutbildningar, studiecirklar och handikapporganisationer.

Bokserien "Handikapp och samhälle" syftar till att tematiskt presentera aktuella socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder och handikapp för såväl universitets- och högskolestuderande som andra intresserade.

Redaktörer för serien är Ove Mallander och Magnus Tideman, universitetslektorer vid Högskolan i Malmö respektive Högskolan i Halmstad.

Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2005.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng