Hitta e-boken

Den kreativa illusionen

Den kreativa illusionen
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144062052
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Inom somatisk sjukvård saknar vi en rimlig förståelsemodell för hur människor reagerar när de drabbas av det yttre hot som en svår sjukdom innebär. När vi inte riktigt förstår den sjuke - och framför allt när denne/denna inte tycks reagera med den förtvivlan som vi förväntar oss - talar vi gärna om att den sjuke förnekar. Vi tänker inte på att vi då lånar begrepp och perspektiv från psykoanalys och psykiatri, som i stället har sin grund i hur människor hanterar inre psykologiska konflikter. Detta lån är inte oproblematiskt då sjukdomens hot mot livet inte kan reduceras till en inre psykologisk konflikt. Lånet innebär därför att vi transporterar ord till ett område där de inte är självklart giltiga - döden är nämligen inte av neurotisk natur.

Genom en fast förankring i cancersjukvård och genom att varva forskningsresultat och teori med illustrativa fallbeskrivningar, visar författaren på ett övertygande sätt hur en alternativ förståelsemodell skulle kunna se ut - den kreativa illusionens process. Denna process diskuteras i perspektivet av "svåra besked", patient-läkarrelationen, anhörigas krisprocesser och hur vi talar om döden.

Den kreativa illusionen vänder sig till vårdpersonal, men också till alla andra som kommer i kontakt med svårt sjuka människor.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2003.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng