Hitta e-boken

Att träna emotionell intelligens med narrativa metoder

Att träna emotionell intelligens med narrativa metoder
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144062001
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Allt fler pedagoger och kliniker ser historieberättande och dialog som starka verktyg för att lyfta upp människors känslor och tankar, men deras kunskaper är ofta intuitiva, oreflekterade, en typ av kunskap i handling. Det saknas djupare insikt i vad det är som är verksamt i narrativa samtal, vad det är som händer i interaktionerna, i vad pedagoger gör för att nå detta mål, i vad de gör fel när kommunikationen bryter samman och så vidare.

Att träna emotionell intelligens med narrativa metoder beskriver hur narrativa samtal kan fungera som metod i förebyggande arbete med barn och ungdomar i pedagogiska sammanhang. Boken belyser de teoretiska kopplingarna mellan begreppen "emotionell intelligens" och "narrativa kunskapsvägar" utifrån olika filosofiska, psykologiska och pedagogiska perspektiv och gör innehållet och de procedurer som förekommer i narrativa samtal tydliga.

Vilka narrativa strategier tillämpar barn och pedagoger i samtalen? Vilka typer av berättelser och tankeprocedurer används? Hur tar pedagogerna hjälp av berättelser för att ge struktur åt samtalet, för att väcka intresse, för att styra kommunikationen? Finns det identifierbara mönster i användningen av narrativa strategier när samtalen karakteriseras av olika emotionella klimat? Med utgångspunkt i en analys av samtalsrapporter med barn på ett behandlingshem där Campart själv arbetat som pedagog besvaras dessa och liknande frågor.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2007.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng