Hitta e-boken

Omsorgens skiftningar

Omsorgens skiftningar
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144061935
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Omsorgen om gamla, barn och andra människor har som denna antologi visar utvecklats till ett vitalt och spännande forskningsområde, som engagerar forskare i olika länder och discipliner.

Boken ger först överblickar och inblickar i omsorgsforskningens teori och begreppsbildning. Därefter belyses omsorgens vardag så som den ter sig i olika former för äldreomsorg. I en historik behandlas bl.a. förändringar i socialpolitik, organisering av "omsorg som lönearbete" och professionsutveckling under vårt sekel. Slutligen reflekterar två författare över själva omsorgsforskningen som fenomen; den ena som pionjär för skandinavisk forskning om omsorg, den andra ur en utanförstående position, som vetenskapsteoretiker.

Bokens redaktör, Rosmari Eliasson, är professor i socialt arbete i Lund. I introduktioner till var och en av bokens fyra delar och i ett Efterord presenterar hon egna synpunkter, knyter ihop och följer upp centrala teman. De övriga författarna är: Karen Davies, docent i sociologi; Per Gunnar Edebalk, docent i ekonomisk historia; Margareta Hallberg, fil. dr. i vetenskapsteori; Björn Lindgren, professor i hälsoekonomi; Finnur Magnússon, fil. dr. i etnologi; Ulla Melin Emilsson, universitetsadjunkt och doktorand i socialt arbete; Ann-Britt Mossberg, doktorand i sociologi; Ingrid Motevasel, ämneslärare och doktorand i socialt arbete; Gun-Britt Trydegård, universitetsadjunkt och doktorand i socialt arbete; Hans-Jørgen Wallin Weihe, högskolelärare och doktorand i socialt arbete; Marta Szebehely, fil. dr. i socialt arbete; Kari Wærness, professor i sociologi i Bergen.

Boken är avsedd för universitets- och högskoleutbildningar där det finns ett intresse för omsorg som praktik och forskningsområde, speciellt inom vård- och omsorgsutbildningar.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 1995.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng