Hitta e-boken

Människa-datorinteraktion

Människa-datorinteraktion
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144061927
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Denna bok ger en introduktion till människa-datorinteraktion sett ur ett psykologiskt perspektiv. Användbarhetsperspektivet på människa-datorinteraktion är centralt i boken. I den nya upplagan av boken har nya forskningsresultat och ansatser inom området integrerats i texten.

Användbarhet är en interaktiv egenskap och ses som bestående av anpassning till uppgiften, användarvänlighet, användaracceptans och användarkompetens.

Boken gör det möjligt att ta ställning till frågor kring effektiv produktivitet och användbarhet genom att ge en introduktion till forskningsresultat kring människans psykologiska egenskaper, främst vad gäller minnesprocesser och tänkande.

Dessutom visar boken hur användarens interaktion med datorn kan underlättas genom att program och olika stöd- och hjälpsystem, t ex manualer och programmets hjälpfunktion, utformas på sätt som är anpassade till människans psykologiska egenskaper.

Vidare diskuteras hur utbildning kan organiseras och utformas så att den effektivt leder till att användarna får den nödvändiga kompetensen att hantera programmet. En genomgång av systemutvecklingsprocessen ur ett användbarhetsperspektiv visar hur framgångsrika datorprogram kan produceras och introduceras i organisationer. Här behandlas bl a betydelsen av att bygga upp ordentlig användaracceptans för programmet, användbarhetsmål samt effektiva metoder för användartestning och andra former för utvärdering.

Andra upplagan


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 1998.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng