Hitta e-boken

Socialpsykologi

Socialpsykologi
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144061900
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Det socialpsykologiska perspektivet är intimt sammanvävt med den moderna diskussionen om subjektivitet och identitet. En av socialpsykologins huvuduppgifter är just att analysera och problematisera de grundläggande förutsättningarna för en samtida identitet. Förvånansvärt nog har dock inte denna diskussion förts inom ramen för det som vanligtvis benämns socialpsykologi utan inom andra områden. Den här boken tar sin utgångspunkt i denna brist i den dominerande socialpsykologiska diskursen. Boken gör ett försök att rekonstruera en socialpsykologi som förhåller sig till de mest tongivande tankarna inom den samtida diskussionen om subjektivitet och identitet.

Utgångspunkten är två författare som haft en enorm betydelse för hur vi idag närmar oss frågor om subjektivitet och identitet - Friedrich Nietzsche och Sigmund Freud. Därefter får vi ta del av en rad olika teoretiska perspektiv som på olika sätt speglar modernitet, postmodernitet och identitet. Hos författare som Georges Bataille, Mary Douglas, Michel Foucault, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Zygmunt Bauman, Jean Baudrillard, finner vi en rikedom av infallsvinklar som sammantaget ger en spännande och idérik introduktion till modern socialpsykologisk teori.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2001.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng