Hitta e-boken

Datorn i det dialogiska klassrummet

Datorn i det dialogiska klassrummet
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144061684
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Hur ska vi kunna se fördelarna med datorn i skolarbetet om den mest används till färdighetsträning och till att söka fakta på Internet? I den här boken får vi ta del av hur lärare och elever i år 1-3 tillsammans hittar nya sätt att använda datorns alla möjligheter till språkskapande i det dagliga skolarbetet. Att utveckla processkrivande, ge och få respons samt framföra muntliga presentationer inför en grupp blir här naturligt för barnen redan från första klass.

Att skapa förståelse för varför förhållningssättet är viktigare än datorn i sig är en framträdande tanke i boken. Barnens egna bilder och texter är givna utgångspunkter i läs- och skrivprocessen, men de hämtar även inspiration från konst, litteratur och närmiljö. Centralt är att barnen uppmuntras att använda alla sinnen och att vara delaktiga i varandras arbeten. På skärmen blir resultatet av deras ansträngningar tydligt, och tillsammans diskuterar de problem, väger alternativ och finner lösningar. Det visar sig att språkanvändningen är påfallande utvecklad när barnen samarbetar kring egen produktion, jämfört med när de ägnar sig åt traditionellt faktaletande på nätet.

Bokens omslagsbild sammanfattar just tanken med ett gemensamt skapande utifrån flera stämmor, där olika perspektiv får finnas samtidigt och där rummet kännetecknas av rörlighet med inslag av både fantasi och verklighet.

Boken vänder sig framför allt till lärarstuderande och yrkesverksamma lärare i grundskolans tidigare år.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2004.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng