Hitta e-boken

Skillnad och konsekvens

Skillnad och konsekvens
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144049706
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Bidragen i Skillnad och konsekvens sätter genomgående fokus på att det gör skillnad och leder till olika konsekvenser beroende på vilket val av innehåll som görs och hur mötet lärare och studerande gestaltas. De kommunikativa situationer som utgör det vi vanligen benämner undervisning och lärande ses som fyllda av politiska och moraliska dimensioner som inte är bestämda på förhand utan som formbara i varje enskild situation.

I volymen behandlas didaktiska frågor som befinner sig i skärningspunkter mellan vad som ofta betraktas som allmän- och ämnesdidaktiska perspektiv. Genom att koncentrera på dessa skärningspunkter är ambitionen att klargöra skillnader mellan och analysera konsekvenser av olika val av innehåll och sätt att hantera mötet lärare–studerande.

Sammantaget anförs i antologins olika kapitel betydelsen av tre insikter som tagit form i forskningsmiljöns pedagogisk-didaktiska forskning under det senaste decenniet: 1) mötets intersubjektiva och kommunikativa karaktär, 2) undervisningens potentiellt skilda innebörder genom (främst lärarens) olika val av innehåll i undervisningen som meningserbjudande och 3) mötets och undervisningens ständigt närvarande och möjliga relation till det politisk-moraliska, till demokratiaspekten.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng