Hitta e-boken

Intelligenta improvisationer: om lärares arbete och kunskapsbildning i vardagen

Intelligenta improvisationer: om lärares arbete och kunskapsbildning i vardagen
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144044569
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Författaren visar i denna bok hur lärare i sitt dagliga arbete skapar kunskap. Ambitionen är att synliggöra det vi vanligtvis inte ser av lärares arbete. Under rutinernas isflak strömmar livet i skolan och där finns möjligheter att upptäcka en oanad, ständigt närvarande potential. Lärarnas vardagsarbete innehåller en rik variation av lärotillfällen och i denna bok redovisas hur lärare i det dagliga arbetet förkovrar sig och vilka källor som skapar förutsättningar för detta.

I boken uppfattas skolor som ett system av minikulturer. Skolor beskrivs med hjälp av en nätverksmodell, bestående av relationer och arbetskontakter. Relationerna eller lojalitetsfälten har en dubbel karaktär som reglerar förhållandet mellan minikulturerna.

Författaren har utnyttjat observationer och intervjuer för att skapa en förståelse för lärarens arbete och den kunskapsbildning som sker i vardagen. I boken diskuteras detta ur olika perspektiv som förändringsdynamik och komplexitetsteori. Lärares lärande illustreras med begrepp som improvisationer, känsliga relationer, situationsinviter och vardagskreativitet. Vidare diskuteras forskningens roll relativt skolan.

Boken kan användas som kurslitteratur vid universitet och högskolor samt som fördjupningslitteratur i anslutning till utvecklingsprojekt och ledarutbildningar. Den vänder sig också till intresserade forskare och praktiskt verksamma pedagoger och skolledare.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng