Hitta e-boken

Telefonsamtal till primärvården

Telefonsamtal till primärvården
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144023138
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Telefonen har under de senaste årtiondena blivit ett viktigt redskap i hälso- och sjukvårdens arbete med människor som söker hjälp för medicinska problem. Denna bok handlar om telefonsamtal till primärvårdens sjuksköterskor. Den visar hur samtalen regelbundet genomgår en serie faser och hur dessa faser är konstruerade. Den visar hur uppringare presenterar sina problem, hur sjuksköterskor utforskar och värderar uppringarnas problem, samt hur sjuksköterskor meddelar beslut om vilka åtgärder som skall vidtas.

Boken redogör också för de villkor som råder för samtalen, t.ex. den etablerade arbetsdelningen mellan sjuksköterskor och läkare.

Sjuksköterskorna kan dessutom inte se uppringarna och deras problem utan endast höra deras röster. Några grundläggande fakta om samtalen återges också, t.ex. hur långa samtalen är, uppringarnas kön, de hjälpsökandes kön och ålder, relationen mellan uppringare och hjälpsökande, vilka anledningarna är till att man ringer och vilka åtgärder som vidtas. Boken avslutas med en diskussion om sjuksköterskornas position ytterst i organisationerna. De har att omvandla klienternas problem och behov till organisatoriskt relevanta kategorier. Detta medför att de behöver ett relativt stort frirum inom vilka de självständigt kan besluta om hur samtalsprocesser skall utformas och vilka beslut som skall fattas.

Boken vänder sig till studerande vid vårdutbildningar, till personal som arbetar med telefonsamtal inom hälso- och sjukvården samt studenter, forskare och andra som är intresserade av samtal mellan företrädare för organisationer och deras klienter.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng