Hitta e-boken

Den åldrande familjen: om vuxna barn och deras hjälpbehövande föräldrar

Den åldrande familjen: om vuxna barn och deras hjälpbehövande föräldrar
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144021666
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Frågorna om vem som skall bidra med stöd och omvårdnad till hjälpbehövande äldre personer och i vilka former som detta skall utföras angår oss alla. Sett ur ett samhällsperspektiv är omsorgsfrågorna speciellt brännbara i tider av ekonomisk åtstramning då besparingar görs inom de offentliga verksamheterna.

I denna bok behandlas situationen att vara ett vuxet barn till en hjälpbehövande förälder. Omsorgsbegreppet problematiseras och tidigare forskning inom området presenteras. Den centrala frågeställning som innehållet i boken söker besvara är om skillnader i människors livsvillkor och levnadssätt påverkar inställningen till, viljan och möjligheterna att ge hjälp och stöd till närstående. Utifrån en livsformsstudie som grundar sig på den danske etnologen Tomas Højrups livsformsbegrepp har tre skilda förhållningssätt till en förälder med hjälpbehov kunnat identifieras. Detta synliggörande av de tre skilda kulturer som livsformerna utgör och denna nya förståelse av vuxna barns förhållningssätt till hjälpbehövande föräldrar kan ligga till grund för nytänkande inom äldreomsorgens område.

Boken riktar sig speciellt till dem som är yrkesverksamma eller utbildar sig inom områden som social omsorg, vårdvetenskap och gerontologi, men vänder sig även till dem som är allmänt intresserade av åldrandets villkor och aktuella samhällsfrågor.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng