Hitta e-boken

Finansiella planeringsmodeller med datorstöd: en praktisk ansats

Finansiella planeringsmodeller med datorstöd: en praktisk ansats
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144020465
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Finansiella planeringsmodeller utformade i något kalkylprogram har blivit ett relativt vanligt inslag på olika kurser på högskolan och inom företagsledarutbildningar på 2000-talet. Ofta i samband med olika former av företagsanalys. Arbetet med dessa modeller har visat sig vara ett konkret sätt att lyfta fram och skapa dialog kring viktiga strategiska frågor i företagen.

Även om området är långt ifrån nytt finns fortfarande ett stort behov av att lära sig hur man bygger mer fullständiga företagsmodeller i form av resultat- och balansräkningar och kassaflödesanalyser med tydliga in- och utdata samt generella formuleringar av samband som möjliggör känslighetsanalyser. Det har också, med dagens uppdrivna tempo, blivit allt viktigare med tekniker för att säkerställa att det inte finns inbyggda fel i modellerna.

Den ansats som presenteras i denna bok vilar på de erfarenheter som gjorts under tjugo års undervisning om modeller. Tonvikten ligger på finansiell planering, och tillämpningsproblem vid datorisering behandlas inom ramen för detta. Tanken är att ge läsaren en tydlig bild av relevanta frågeställningar och lösningstekniker.

Till denna andra upplaga har ett antal ändringar gjorts. Uppställningsformer har anpassats till ny lagstiftning och praxis. Den allt tydligare fokuseringen på företagets konkurrensposition har medfört förändringar i dispositionen. Några helt nyskrivna avsnitt rörande finansiella planeringsmodeller för s.k. kunskapsföretag har tillkommit. Det allt större tillämpningsområdet för företagsvärdering har lett till att avsnittet om hur man kopplar en värderingsmodell till huvudmodellen utökats något.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng