Hitta e-boken

Att fånga läsaren : en handbok i tidningsredigering

Att fånga läsaren : en handbok i tidningsredigering
Gleerups Utbildning AB,
Fakta
9140683419
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Text och bild ska bearbetas, nyheter värderas och rubriker skrivas. Sidor ska pusslas ihop och resultatet ska bli en överskådlig, snygg och lättläst tidning.

Tidningsredigering kräver ett kunnande utöver det rent journalistiska. Här får du lära dig att använda alla tillgängliga verktyg för att fånga läsaren. Punkter, rubriker, spalter, nedryckare, breddare och byline är några av de begrepp som tas upp i denna praktiskt inriktade bok. Här blandas teori och tillämpning med verklighetsnära exempel.

Att fånga läsaren vänder sig till blivande och verksamma journalister som vill lära sig grunderna i tidningsredigering. Fokus för boken är på dagspress, men den är även användbar för den som ska redigera andra typer av tidningar.

I denna andra upplaga har en noggrann genomgång och uppdatering gjorts av samtliga kapitel. Avsnittet om digital nyhetsförmedling är helt omskrivet på grund av den snabba utvecklingen inom området.

"Detta är en bok som jag egentligen inte visste att jag har saknat...kan med stor behållning läsas av alla som intresserar sig för journalistiskt arbete." Marie Leijon, BTJ, 08124001.

Per Alm är journalist och har arbetat som redigerare och tidningsformgivare i över 20 år. Han är lärare på institutionen för journalistik och masskommunikation vid Göteborgs universitet.

Erik Eliasson är journalist och har mångårig erfarenhet av redigering och formgivning. Han driver i dag eget företag samt undervisar på Journalistutbildningen vid Göteborgs universitet.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng