Hitta e-boken

Om ett ord

Om ett ord
Bokförlaget Forum,
Fakta
9137142348
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Varför säger vi som vi gör? Och varför heter det som det heter? Hokuspokus, piano, jänkare, hugsvala, banta, kvacksalvare, bärsärk! I korta artiklar berättas här lättsamt om ordens betydelse, användning och ursprung. Flera hundra ord av dem vi använder dagligen utan att reflektera över får här sin fascinerande bakgrund beskriven, en underhållande spegling av vår historia och kultur.

Ur förordet: 
Som reklamskribenter umgås vi med ord hela dagarna. I våra egna huvuden började vi fundera. 
     Hösten 2003 fick vi en idé. Vi började att skicka ut mejl som varje dag berättade om ett ord. Mejlet skickades lagom till morgonkaffet på jobbet, i början bara till vänner och bekanta. 
     Brevet blev populärt. Snart gick vi från att räkna våra läsare i tiotal till hundratal till tusental och efter två år i tiotusental. Och var och en av de läsare som hörde av sig med funderingar, frågor och uppskattning gav oss en anledning att fortsätta. Vi fick bland annat veta att lärare använde våra ordberättelser i undervisningen och att vi gav bränsle åt diskussionerna kring fikabordet på många arbetsplatser runt om i landet. 
    Vår idé var enkel. Språk är kul. Ord är kul. Och vi ville göra historien bakom våra ord lättillgänglig för alla. Flytta kunskapen från universitetskorridorer och tjocka ordböcker ut i vardagen. Men vi är inga språkforskare. Berättelserna hämtar sitt faktainnehåll från alla språkvetares oerhörda arbete. Vårt arbete handlar om research, och att göra det komplicerade enkelt. Att skriva för att intressera och att roa. 
    I den här boken kan du läsa om nya och gamla, korta och långa, slangartade och högtravande, vanliga och ovanliga ord. Urvalet är delvis resultatet av vår egen nyfikenhet. Funderingar i morgonduschen eller när pennan har jobbat för en kund. Många av historierna har också kommit till genom våra läsares funderingar.

Daniel Ernerot och Emil Holmström har båda en bakgrund som copywriters. Boken Om ett ord är resultatet av två års arbete med det populära språkbrevet med samma namn.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng