Hitta e-boken

Tusen tranor

Tusen tranor
Bokförlaget Forum,
Romaner
9137142011
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
När två världar möts


När du är på flykt är ingen plats en fast plats. Nästan omärkligt rör du dig vidare, till grannbyn, till ännu en stad, framåt, uppåt, i små, små cirklar som hela tiden byggs på, så att du till slut, nästan omärkligt, har rört dig så långt från utgångspunkten att du inte längre hittar tillbaka.

Amos är på flykt. Steg för steg har han rört sig från sin hemby mot en oviss framtid i London.

Eva lever ett privilegierat och välordnat liv, styrt av rationella beslut och gamla traditioner, fast i en roll som hon inte har valt.

En regnig kväll i en sydsvensk stad korsas oväntat deras vägar. Eva ger Amos en tillfällig fristad, till en början motvilligt, men när han börjar dela med sig av sina berättelser blir hon alltmer engagerad i hans öde. Flykten genom öknen, över havet, åren som papperslös i ett ogästvänligt Europa, den envisa drömmen om ett bättre liv. Det blir ett omvälvande möte som utmanar fasta föreställningar och gamla fördomar, och som tvingar dem att efterhand omvärdera sin syn både på sig själva och på andra.

Tusen tranor är en stark roman om rätten att få skriva sin egen historia, om längtan efter tillhörighet och en plats man får kalla sitt hem.


Om Det som ögat ser

"… en helt igenom tonsäker debut med ett imponerande grepp kring en mångbottnad historia. Hon skrivet närgånget men inte lystet, smärtsamt utan omvägar och med en fin, torr humor."
Dagens Nyheter
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng