Hitta e-boken

Nätterna, Verónica

Nätterna, Verónica
Bokförlaget Forum,
Romaner
9137141694
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Att läsa Nätterna, Verónica är att stiga in i en annan värld. En portugisisk värld, eftersom novellerna alla har staden Lissabon som centrum, men också en mytisk, gåtfull värld där friheten, ödet och slumpen tävlar om att styra tillvaron. 
    Under läsandets gång förflyttas man till Lissabon, till de smala gränderna, caféerna, floden Tejo, hamnen - allt det som fängslat besökare genom alla tider. Men samtidigt växer berättelserna till allmängiltiga betraktelser över människans främlingskap och drömmar. Vi får lära känna sju olika människor, sju olika livsöden. 
     En författare somnar på ett tåg och hamnar i en okänd stad på landsbygden, där han tillbringar en lång, märklig natt - full av möten och historier. 
     En döende man måste hinna skriva klart ett arbete om en portugisisk upptäcktsresande men mötet med Véronica får honom att inse att stadens sorgsna nätter ännu rymmer överraskningar. 
     En ung, arbetslös kvinna får i uppdrag av en andlig rådgivare att svara i hans telefoner under den vecka han har semester. En dag får hon ett telefonsamtal vars följder inte går att överblicka. 
     En man flyr in i en egen värld när problemen hopar sig på hans konkursfärdiga företag, en annan får hela sin tillvaro rubbad när den pianist som brukar spela Chopin varje lördag plötsligt försvinner och för en tredje får jordbävningen i Lissabon år 1755 plötsligt en ny innebörd. 
     I den sista novellen bestämmer sig en desillusionerad kvinna för att aldrig mera tala, en tystnad som får oväntade konsekvenser för hela hennes omgivning.
    Vi möter alla dessa människor i en novellsamling full av poetiska reflektioner och existentiella bråddjup. Henrik Nilsson har skrivit sju fascinerande berättelser som kretsar kring stora ämnen som språket, döden och kärleken, men som samtidigt är djupt förankrade i vardagens universum.

Henrik Nilsson, född 1971, är poet, litteraturkritiker och journalist. Efter flera år i Lissabon bor han åter i sin födelsestad Malmö. Nätterna, Verónica var hans prosadebut.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng