Hitta e-boken

Dagbok 6: 1956-1966

Dagbok 6: 1956-1966
Bokförlaget Forum,
9137141066
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Anaï s Nins dagböcker blev en legend långt innan någon vågade trycka dem. Först 1966 utkom den första delen i Amerika; 1975 kom den i svensk översättning. I Dagbok 6, som omspänner åren 1955-1966, får Ana ïs Nins planer på att ge ut sina dagböcker en allt fastare form. Med både ångest och förtröstan förbereder hon sig för att blottlägga sitt liv, sitt innersta jag för den stora publiken och för de kritiker som hittills inte visat någon förståelse för hennes romaner. Det är inte heller lätt att redigera dagböckerna med tanke på alla de människor som förekommer i dem. Hur ska hon kunna ge sanningen utan att skada någon?
Medan Anaï s Nin brottas med dessa problem lever hon helt och fullt i sökandet efter nya former för litteratur, musik och konst. Hon diskuterar drogernas inverkan, surrealismen, poesin och det undermedvetnas uttryck i konsten. Vännen Lawrence Durrells Justine hälsar hon som ett epokgörande verk.
Under dessa år reser Anaïs Nin mycket, till Paris, Venedig, Sydfrankrike och Bryssel under Världsutställningen. Minnesvärt är också ett besök i Sverige, där hon fascinerad av det nordiska vita ljuset ser Stockholm med Ingmar Bergmans ögon. Hon möter också författare och konstnärer som Artur Lundkvist, Nils-Hugo Geber, Peter Weiss och Gunilla Palmstierna, och inte minst Öyvind Fahlström vars hem hon lämnar efter en fest med tårar av kärlek och saknad.
Dagbok 6 avslutas med att en amerikansk förläggare utger första delen av Dagboken. Äntligen får Anaïs Nin uppleva det hon så länge och så hett har längtat efter: ett enastående gensvar från kritik och publik.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng