Hitta e-boken

Olyckan

Olyckan
Bokförlaget Forum,
Romaner
9137140973
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Att återfinna sin egen röst

Efter den kritikerhyllade debuten med Det som ögat ser återkom Ann Lagerhammar med ännu en stark roman. Olyckan är berättelsen om ett uppvaknade ur ett liv som inte levts, och om hur en kvinna genom en dramatisk händelse återfinner sin egen vilja.
Ina, journalist och författare, har skrivkramp. För att avvärja den har hon tagit sin bil, kört ut ur stan och parkerat på en liten väg mellan två fält. Med datorn i knäet sitter hon i baksätet, beredd att låta fingrarna löpa på tangenterna. Men ingenting kommer och blicken börjar vandra. Hon ser vallmon som vajar i vinden, en joggande man, en korp som kalasar på sitt byte. Och så plötsligt två bilar som kör alldeles för fort mot varandra, en kurva skymmer och den våldsamma krocken är oundviklig.

Ina rusar ut och fram till bilarna. I den ena sitter en sjuttonårig flicka, Paula. Hon är medvetslös, och Ina får panikslagen loss henne från sätet, släpar henne bort till vägrenen och sitter sedan och håller hennes hand tills ambulansen kommer.

När chocken släppt minns Ina att en man lämnade olycksplatsen. Vem är han? Var han i sällskap med Paula, och varför övergav han henne då? Vad är det för hemligheter som döljer sig i flickans familj?
Utan att kunna värja sig blir Ina indragen i Paulas liv, och bilderna från olyckan förföljer henne. Hon ser dem gång på gång i sitt inre, och tankarna väcker minnen som hon i många år trängt undan: den känslokalla uppväxten, hennes feghet då hon inte stod upp för sin bästa vän, moderns avståndstagande när Ina som sjuttonåring berättade att hon var gravid, de upprepade sveken mot sonen.

En dag då hon motvilligt ska besöka sin döende far på sjukhuset tar hon en annan väg. Hon svänger av i en korridor, mot intensiven och det rum där Paula ligger i koma. De livsuppehållande apparaternas väsande och pipande ljud är det enda som hörs, i övrigt är allt tyst. Först tveksamt, sedan allt djärvare, börjar Ina prata. Om det som faller henne in, om det som så länge gömts inom henne. Hon återvänder flera gånger, och flickan blir en tyst samtalspartner när Ina långsamt kommer till insikt om varför hon blivit den hon är.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng