Hitta e-boken

Vänskapens väsen

Vänskapens väsen
Bokförlaget Forum,
Mat & Hälsa
9137140167
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Vad är riktig vänskap? Är det vänskap för livet, när vännen aldrig sviker och alltid ställer upp? Eller kan vänskap existera som en engångsföreteelse under några timmars flygresa, där två som aldrig förut träffats plötsligt berättar allt för varandra? Och måste vänner kunna prata uppriktigt med varandra och hur är det med vänskap utan ord.
Vänskap är viktigt för de flesta av oss. Ändå är vi inte alla lika, för vissa är vänskap det mest betydelsefulla av allt, medan andra har mindre behov av det som vi traditionellt brukar karakterisera som nära vänskap. Det speciella med en vänskapsrelation är att den inte omgärdas av juridiska och samhälleliga regler utan i princip bygger på frivillighet och ömsesidighet. Det är kanske det som gör vänskapen både härlig och efterlängtad och samtidigt så svår.
I boken Vänskapens väsen berättar människor i olika åldrar om sina erfarenheter av vänskap. Malin Nordgren tar också upp hur man sett på vänskap genom tiderna. Vänskapen har beskrivits, hyllats och även idealiserats under många historiska epoker. Under 1700-talet till exempel stod vänskapen för stor passion och brev mellan vänner från den tiden liknar ofta glödande kärleksbrev. Nära band med andra än släkten har på många sätt varit till nytta för människan genom evolutionen. De senaste åren har forskare börjat att intressera sig för hur barns vänskapsförhållanden ser ut och vad de betyder och det finns de som menar att idag betyder barnens relationer till jämnåriga lika mycket som, eller mer än, föräldrarna för deras utveckling.
Malin Nordgren är journalist och författare. Hon arbetar på Dagens Nyheters Insidan och har tidigare skrivit böcker om amning och Aspergers syndrom. Hon är uppvuxen i Stockholm där hon fortfarande bor med sin familj.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng