Hitta e-boken

Moral i verksamhet : Ett etiskt perspektiv på företag och arbete

Moral i verksamhet : Ett etiskt perspektiv på företag och arbete
Natur & Kultur,
Fakta
9127122786
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Vi lever i en tid då grundläggande värderingar på nytt omprövas. För somliga ger det en känsla av befrielse, för andra leder det till osäkerhet. Därför har etikdebatten kommit igång.

Att kunna hantera moraliska konflikter på ett konstruktivt sätt blir allt viktigare i arbetslivet. Moral i verksamhet handlar om hur man kan utveckla moralisk kompetens mot en bakgrund av skilda organisationstraditioner.

Författarna driver forskning Ideologi och norm vi FA-rådet, rådet för forskning om företag och arbete, i Stockholm.

Forskningsledare är Hans De Geer som docent i historia och professor i företagandets och arbetslivets historia vid företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet. Senaste bok: Arbetsgivarna – SAF i tio decennier (1992).

Tomas Brytting är ekonomie doktor och har som forskare sysslat med frågan om människan som organisationsutformare. Hans senaste utkomna bok var Organizing in the Small Growing firm (avhandling 1991).

Gunilla Silfverberg är filosofie magister och har varit chef för personalutbildningssektionen inom Arbetsmarknadsstyrelsen. Hon är doktorand vid teologiska institutionen vid Uppsala universitetet, och hennes avhandlingsprojekt behandlar individens privatmoral i förhållande till arbetslivets institutionaliserande etik.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng