Hitta e-boken

Mulle Meck berättar om tåg

Mulle Meck berättar om tåg
Natur & Kultur,
Barn & Ungdom
9127104745
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
När järnvägen kom förändrades många människors tillvaro. Tidigare hade de flesta levt sitt liv där de var födda. Man kanske rörde sig någon kilometer då och då, men sällan längre än till grannbyn. Nu öppnades helt nya möjligheter. Den 10 maj 1869 slog man i den sista spiken i rälsen som band ihop Nordamerikas östkust med västkusten och nu kunde den långa resan göras på mindre än en vecka. Även för den som reste med häst och vagn hade det tidigare tagit över 6 månader att färdas denna sträcka.

Till en början användes vatten- och kolslukande ånglok, men med tiden byttes de ut mot elektriska lok som tog sin ström från ledningar. Då kunde ett lok dra ett tåg hela dagar och nätter utan att behöva tanka. Dagens ingenjörer funderar på tåg som ska kunna blixtra fram nästan lika snabbt som flygplan. Tåg utan hjul som svävar fram på en enda skena med hjälp av elektricitet och magnetism!

Mulle Meck berättar om tåg är full av spännande fakta om ånglok och rallare, rälsbussar och perronger. Vi får lära oss hur ett elektriskt lok fungerar och läsa om de klassiska järnvägslinjerna Orientexpressen och Transsibiriska järnvägen. Mulle Meck har inte byggt något tåg själv, men han funderar på saken. Kanske ett litet tåg som kan köra ved från vedboden ute på gården till vedlåren i köket …

Ålder: från 5 år.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng