Hitta e-boken

Livet är en dröm

Livet är en dröm
Norstedts,
9113054252
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra´s på Hotell Strand vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket, där kristall­kronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge.

Året innan har den 20-åriga Alexandra på en studieresa till Mallorca blivit förälskad i den världsvane Noel Charles från Trinidad, som efter en tid följer med hem till Sverige för att träffa släkten. Med Noels erfarenheter från Londons nattliv och Alexandras tidiga aptit på spännande utmaningar väcks snart idén om klubben. Där skall under två decennier framåt den svenska affärseliten, kungligheter, sportstjärnor, artister (och en och annan gangster) möta internationella storstjärnor och vanliga dödliga från förorten i den perfekta klubbmix som blir en del Alexandras koncept.

Diskretion var en hederssak. Men i memoarerna får vi komma bakom kulisserna och möta flera spännande personligheter på nära håll: Sighsten Herrgård, som blev en mycket nära vän, rådgivaren Jan Stenbeck, Björn Borg, Michael Douglas, Sidney Poitier, Sylvester Stallone med flera.

Idag är Alexandra Charles mest känd som förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och kanske framför allt för sitt arbete med en annan klubb, den ideella föreningen 1.6 & 2.6 miljonerklubben för Kvinnors Hälsa, som även gått som idéexport till Tyskland, Norge, Finland, Ryssland, Bryssel och snart Botswana och England.

I sina memoarer berättar Alexandra om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna men också om barndomen i Sverige och Spanien, studieåret i USA, trendspanings­resorna till Paris, New York och andra metropoler.

Livsvägen blev inte alltid spikrak. I tonåren var idolerna Martin Luther King och Robert Kennedy och den stora drömmen att bli tolk på FN-högkvarteret i New York. Men ödet valde en annan väg. "Livet är en dröm." Så citerade ibland Alexandras mor den spanske 1600-talsdramatikern Pedro Calderón de la Barca när livet tog en oförutsedd vändning och hon såg sitt eget liv från sidan, som i en dröm. När Alexandra själv sent i livet möter den stora kärleken vill ödet efter tio år av lycka än en gång annorlunda.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng