Hitta e-boken

Dagen då terrorn förändrade världen

Dagen då terrorn förändrade världen
Norstedts,
Fakta
9113037099
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
När det första planet träffade World Trade Center 11 september 2001 trodde många att det flugit in av misstag. När plan nummer två dundrade in bara en kvart senare förstod alla att det handlade om ett terrordåd.

I höst är det tio år sedan dåden som för alltid förändrade världen.

   Wolfgang Hansson sprang för sitt liv när tornen rasade. Han var en av få svenska journalister som på plats upplevde katastrofen. Här berättar han om blodsmaken i munnen men också om hur nitton kapare med lika geniala som enkla medel lyckades få världens supermakt på knä.

   I modern tid är det bara Berlinmurens fall som har varit lika avgörande för världens utveckling. Boken ger den dramatiska berättelsen om vad som hände, vad som gjorde attackerna möjliga och vad som blev följden av dem.

Som utrikeskorrespondent och reporter på Aftonbladet har Wolfgang Hansson följt USA:s så kallade krig mot terrorismen på nära håll, och han låter oss följa USA:s reaktion på attackerna.

   Boken tar oss med till Irakkriget och till cellerna på Guantánamo. Till Pakistan, landet som upplevt två 11 september de senaste tio åren. Till Usama bin Ladins uppväxt och dagens anti-muslimska stämningar i USA. Vi får träffa mannen som tände krisen kring Muhammedkarikatyrerna och resa till stadion i Kabul där talibanerna stympar tjuvar och piskar kvinnor. Vi får följa hur terrorismen kommer till Europa och till slut även till Sverige.

Var USA:s svar på terrorattackerna rimligt? Gick George W Bush i Usama bin Ladins fälla? Blev det början till slutet på USA:s roll som supermakt? Dagen då terrorn förändrade världen är nutidshistoria spännande som en deckare.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng