Hitta e-boken

Splitta nota

Splitta nota
Albert Bonniers förlag,
Romaner
9100133701
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
"Det tar bara några sidor innan jag är helfast i Åsa Lantz Splitta nota." Stig Hansén, GT

För alla som inte vet: Först kommer ISOLERINGEN. (Går under benämningen Häktet.)
Dit förde de honom när han sögs från stadens yta. Sedan lät de henne slicka gatorna i sitt sökande, natt efter natt. Först när tiden var mogen ringde de.
Så fick hon titta på honom. Genom en ruta i en dörr.

Så börjar Åsa Lantz andra roman, Splitta nota, som handlar om en mor och en son - Edith och 18-årige Caspar - och utspelar sig på en liten värmländsk ort där den stora Fabriken som tillverkar dödliga vapen är alltings centrum.
Caspar sitter häktad för mord på en skolkamrat, ett mord kring vilket omständigheterna är mycket oklara men han vägrar att berätta för någon vad som egentligen hänt. Och framför allt vägrar han att träffa Edith.
I sin förtvivlan ger sig Edith ut på jakt efter ledtrådar till den gåtfulla handlingen men rannsakar framför allt sig själv. Har hon varit en misslyckad mor, hur självupptagen har hon varit, hur har hon svikit? Det är kanske i själva verket hon som bär skulden? Hon som gjorde skandal och blev en utstött i samhället, när hon satte upp en teaterföreställning, i vilken hon tog sig för med det oerhörda: att kritisera Fabriken.
Splitta nota är en stark och känsloladdad roman om banden mellan en mor och en som håller på att upplösas men också om den skapande människans utanförskap och samhället som formar oss.


"...jag slås mest av hur skickligt Lantz hanterar sin berättelse."
Dagens Nyheter

"...en både uppfriskande, vass och omskakande roman, och den lätta blandningen av fin ironi, humor, allvar och blottad hud gör den bitvis smått oemotståndlig."
Upsala Nya Tidning
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng