Hitta e-boken

Hetta och vitt

Hetta och vitt
Albert Bonniers förlag,
Romaner
9100132896
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Mare Kandre gjorde sig känd som en berättare med avstamp i det mytiska och sagoaktiga. Hetta och vitt är hennes första novellsamling, och här får vi möta en betydligt mer nutidsanknuten Kandre som har stramat åt sitt språk och söker sig till flera olika miljöer och livssituationer.
En av novellerna handlar om en familj som tvingas fly undan förföljelse. De måste ständigt bryta upp och ge sig vidare, och steg för steg berövas de allt det som de själva förknippar med sin identitet. Händelserna skildras ur den lille sonens perspektiv; det är en stark berättelse om vad som sker när människors tillvaro reduceras till ett ingenting. I en annan novell förföljs en torterad man av sitt förflutna; minnena släpper inte sitt grepp om honom och till sist tar de konkret gestalt. En krigshärd på Balkan blir i en novell det ställe en ung svensk semesterresenär nästan av en slump hamnar på. Hon följer en plötslig impuls ute på Arlanda och bokar om sig till en destination hon ser på avgångsskylten, en plats hon sett på tv men inte förrän nu riktigt fattat finns i verkligheten.
Men boken rymmer också några berättelser med mera tidlöst anslag: om en flicka som försvinner in i skogen och om en kvinna som följer sin besatta förälskelse till dess yttersta konsekvens. Och här finns ett par omskakande skildringar av den ambivalenta och provocerande upplevelsen av att vänta barn och vara mor.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng