Hitta e-boken

Bestiarium

Bestiarium
Albert Bonniers förlag,
Romaner
9100132861
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
"... en av 90-talets bästa böcker på svenska - av allt att döma en framtida klassiker."
Arbetarbladet

"Det är den märkligaste historia jag läst på länge"
Sydsvenska Dagbladet

I flera av sina böcker har Mare Kandre på olika sätt använt sig av historiskt och mytologiskt stoff. I Djävulen och Gud (1993) skrev hon en alternativ skapelseberättelse och Quinnan och Dr Dreuf (1994) gjorde på ett sarkastiskt och hejdlöst roligt sätt upp med gammal unken kvinnosyn. Bestiarium (1999) är en allegorisk saga, som denna gång utspelar sig i 1800-talets England. Miljön och de märkliga händelser som här utspelas kan få en att tänka på såväl Sherlock Holmes som gotiska skräckromaner och spökhistorier med arketypiska inslag.
I ett dystert och mörkt London lever den faderlöse Doré ett torftigt och instängt liv, skyndande mellan sitt otrivsamma hyresrum, kontoret och barndomshemmet där han tillbringar all sin lediga tid. Motvilligt, men som styrd av ett inre tvång, vakar han över sin medvetslösa mor, som fortfarande utgör centrum i hans liv. Hennes död utlöser en omtumlande kris som får honom att bryta upp - av slumpen eller ett sinnrikt öde styrs han till sjödistriktets hedlandskap, där ett par gamla kvinnor tycks ha väntat på honom i sitt slott. Och i sjön väntar sjöodjuret, ett monster vars blick får oanade följder för Doré. Resten av handlingen skall inte avslöjas, i denna täta, mörka och mystiska historia där Mare Kandre tar ut svängarna ordentligt.

"... storslagen, mörk och tjusande och tvärs över alla bråddjup som lurar under texten går, ej att förglömma, en bro av högt underhållningsvärde"
Nerikes Allehanda


"Mare Kandre har en fantastisk hand med språket. Kaskader av ord beskriver situationer, miljöer, stämningar med alla sinnen utan att det blir tungläst ... Men framför allt är det en bra historia, en galen saga skriven av en mycket begåvad författare."
Nya Wermlands-Tidningen
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng