Hitta e-boken

Tid på burk

Tid på burk
Spritz Media HM,
Romaner
9198039075
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En humoristisk psykologisk thriller.
Vem har väl inte önskat sig möjligheten att få några timmar extra när vardagen kör ihop sig och det är svårt att hinna med?
För de två arbetslösa barndomskamraterna Cissi och Eva är ingenting omöjligt.
Cissi är 38 år, nyskild och ensamstående mamma. Hennes jobbcoach ger henne en lista på de mest osannolika jobb som hon ska söka, till exempel: klubbdirektör för ett hockeylag i elitserien eller VD för ett multinationellt företag.  
”Annars kan du ju alltid starta eget!” säger jobbcoachen.
Uppgiven går Cissi ut från arbetsförmedlingen och stöter ihop med en gammal klasskompis - Eva, också arbetslös.
Eftersom inte några av de föreslagna jobben är lönt att ens söka, gör de som coachen tipsar om. De startar eget.
Gäller bara att komma på en affärsidé.
Cissi har inga meriter av större värde att falla tillbaka på, men har alltid varit påhittig och kreativ. Eva ser kanske ut som en naiv sexig blondin, men har civilingenjörsutbildning från bland annat Chalmers och New York University, med spetskompetens inom kvantfysikens lagar och teorier.
Tillsammans kommer de på att de ska framställa tid.
Tid på burk.
Affärsidén tar fart. Liksom produktionen.
Det fungerar alldeles utmärkt och det strömmar kunder till deras butik. De har också fattat ett beslut; de ska inte använda sig av produkten själva, för privat bruk. Affärerna går lysande. Men det blir ändå inte riktigt som de har tänkt sig...
RECENSION:
I Isa Rasmussens Tid på burk tar två arbetslösa arbetskamraterna denna fråga på allvar.
Kreativa Cissi och intelligenta Eva startar ett företag som börjar sälja tid på burk. Efterfrågan på extra tid är förstås stor och affärerna blomstrar. Cissi och Eva är från början försiktiga och noga med att inte sälja mer än en timme extra tid om dagen tills de sett resultatet.
Boken är lite av en Kalle Anka-historia – först går allt bra, men sedan vänder det och går oundvikligen mot en katastrof. Cissi som är ensamstående mamma tar sig i smyg extra tid för att hålla ordning hemma, umgås med sin son och för att inleda en kärleksrelation, och det dröjer inte länge förrän verksamheten går överstyr.
Kollegerna ställs också inför moraliska dilemman: ska de subventionera tid för personer som har extra behjärtansvärda historier – som cancersjuka. Kanske finns det folk som tycker att tiden går för långsamt och kan donera?
Tid på burk är en lättsam, men samtidigt tänkvärd bok. Mellan raderna inser vi att livet inte alltid blir bättre av en extra timme eller två. Det handlar snarare om prioriteringar och det är något som Cissi också blir varse.
Eva Gustin, Kulturbloggen, 2 maj 2014
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng