Hitta e-boken

Jorden vi miste

Jorden vi miste
2244,
Romaner
9186729578
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En smärtsamt vacker berättelse


Jorden vi miste, som är löst baserad på författaren Murat Isiks egen familjehistoria, är en rik och gastkramande skildring av en familjs öde och kamp för överlevnad. En berättelse om uppbrott och brustna förhoppningar - och om det innerliga förhållandet mellan en son och hans far. En historia att låta sig uppslukas av.

Mehmet växer upp med sina föräldrar och två syskon i en liten by i östra Turkiet på 1960-talet. Familjen lever under enkla och knappa förhållanden, men Mehmets liv är lyckligt och gott. Fadern, Selim, är herde och en respekterad och uppskattad man i byn, inte minst på grund av sin förmåga att berätta trollbindande historier. Modern, Asme, är en stark och orädd kvinna som inte låter sig sättas på plats av de traditionsmönster som andra försöker påtvinga henne. Mehmet själv drömmer om att en dag bli herde liksom sin far.

Men plötsligt förändras allt. Selim råkar ut för en olycka och måste amputera ett ben. Livet vänds upp och ner för familjen. I ett försök att börja på nytt beger de sig till Selims födelseby, där han fortfarande äger en bit jord. Men i stället för att bli varmt välkomnade bemöts de med öppen fientlighet. Den jord fadern menar är hans, brukas sedan fyrtio år av andra människor, de ser nykomlingarna som inkräktare och är inte villiga att lämna sin jord och därmed sitt levebröd. Situationen eskalerar och blir allt hotfullare och våldsammare. Familjen är tvungen att bryta upp på nytt och reser västerut, till havet och den stora hamnstaden Izmir. Och nya möjligheter anas...

"En bok som griper tag" De Standaard

Översättare: Per Holmer
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng