Hitta e-boken

Inferno USA:s resa från härdsmälta till kolrusch

Inferno USA:s resa från härdsmälta till kolrusch
Telegram Bokförlag AB,
Fakta
9176570185
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
»Klas Lundström måste vara Sveriges mest underskattade reportageförfattare.«
Dagens Nyheter

Inferno är en bok om energi och de industrier som tänder USA:s lampor. En hisnande resa med början i Harrisburg där »det omöjliga« inträffade i form av en kärnkraftsolycka vid Three Mile Island våren 1979. Härdsmältans offer för alltjämt en seglivad kamp mot myndigheter och atomindustrin för upprättelse och sanningens slutliga seger över »en av USA:s största mörkläggningar«.

I den amerikanska Västern har den storskaliga utvinningen av olja, kol, naturgas och uran helt ritat om livskartan i de forna nybyggar­delstaterna Wyoming, Montana, Norra och Södra Dakota. Levnadsvillkoren för invånare och Moder jord är inte längre desamma, och tack vare en helig allians bestående av »ideologi, religion och ekonomi« fortsätter kortsiktiga ekonomiska och politiska intressen att diktera utvecklingen.

USA:s president Barack Obama närmar sig slutet på sin andra mandatperiod. Hur mycket har han hunnit, velat och kunnat samlat på sig i form av trovärdig klimatpolitik? Den som utmanar den amerikanska energiindustrins till synes självklara maktpositioner utmanar inte bara USA:s geo­politiska överhöghet – den ifråga­sätter även dess identitet.

Inferno publicerades hösten 2014 som reportageserie i bokform. I den här samlingsvolymen finner läsaren alla delar samt nyskrivet material. Klas Lundström är författare och grävande journalist som bl.a. rapporterat för medier som Sveriges Radio, The Guardian och New Zealand Herald.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng