Hitta e-boken

Whisky: 105 noga utvalda sorter

Whisky: 105 noga utvalda sorter
Tukan Förlag,
Mat & Hälsa
9176171566
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Med den här boken i din hand har du en värld av njutning inom räckhåll!

Här presenteras 105 av världens mest intressanta whiskysorter, från Skottland och Taiwan till Australien och Danmark. Varje whisky presenteras med bild och smakomdöme. Författaren berättar om dess tillkomst och historia men delar också med sig av anekdoter från möten med människor som är lika besatta av spritsorten som han själv. Dessutom ger han svar på de vanligaste frågorna han får om whisky.

 Samtliga 105 sorter finns på Systembolaget och presenteras med artikelnummer. Boken avslutas med noteringssidor där du kan föra in egna omdömen vid provning hemma.

 Ingvar Rönde är en av Sveriges mest framstående whiskykännare. Hans intresse för whisky tog sin början 1980. Vid den tiden hade den stora maltwhiskyboomen inte kommit igång, men han besökte fem skotska destillerier och blev fascinerad. Under åren därpå fick världen upp ögonen för det som kom att kallas single malt. I sina försök att följa med i whiskyvärlden upptäckte han att det inte fanns någon aktuell bok som varje år gick igenom vad som hade hänt och vad som var på gång. År 2005 bestämde han sig för att lansera Malt Whisky Yearbook på engelska. Boken blev omedelbart en succé. Sedan dess har en ny och grundligt omarbetad upplaga kommit ut varje år. Idag betraktas Malt Whisky Yearbook som en ovärderlig bibel för varje sann whiskyentusiast och säljs över hela världen.

  Ett antal gånger per år reser Ingvar Rönde till Skottland. Han har vid det här laget besökt samtliga destillerier i landet, åtskilliga av dem vid flera tillfällen. Han har också gjort besök på ett antal destillerier i andra delar av världen. Genom sitt arbete med Malt Whisky Yearbook har han byggt upp ett kontaktnät som ger honom en unik inblick i whiskyvärlden.

 Utmärkande för boken:

  - I Whisky : 105 noga utvalda sorter har Rönde fokuserat på att ta fram ett brett och tillgängligt sortiment för att göra det så intressant som möjligt för läsaren.

  - I boken får historia, anekdoter och fakta ta mer plats, författarens smakomdömen har begränsats istället för att dominera.

  - Boken innehåller tårtdiagram som anger rökighet, fruktighet, fyllighet och komplexitet vilket kompletterar de skrivna smakomdömena. Läsarna känner sig förmodligen hemma eftersom de är vana att tolka dessa för viner på bolaget.

- Systembolagets nummer samt prisintervall finns med i boken, och fokus är inte på att endast presentera de dyra sorterna. Det prismässiga urvalet i boken sträcker sig från cirka 200 kronor till 1 500 kronor. Endast fyra sorter kostar över 1000 kr.
- See more at: http://www.tukanforlag.se/bok/whisky/#sthash.5Qr3cpbM.dpuf
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng