Hitta e-boken

Svenskarna som stred för Hitler

Svenskarna som stred för Hitler
Bokförlaget Forum,
Fakta
9175883953
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En på många sätt imponerande och samtidigt djupt obehaglig dokumentation av ett stycke fortfarande oavslutad svensk samtidshistoria.
Sydsvenska Dagbladet

Efter andra världskrigets slut återvände de hundratals frivilliga svenskar som stridit för nazisterna hem. Under tystnad försvann de in i det svenska samhället. Vilka var de? Vad hade de gjort under kriget? Och varför? Bosse Schön har efter arton års efterforskningar sammanställt en märkvärdig samling brev, anteckningar och dokument från andra världskriget. Det har blivit ett avslöjande stycke svensk samtidshistoria om svenskarna som stred i Hitlers arméer. Vi får följa dem från utbildningslägret till de hårda striderna på östfronten. I slaget om Berlin, under krigets sista timmar, försvarade svenska soldater Hitlers bunker och en svensk SS-soldat bevittnade Adolf Hitlers och Eva Brauns makabra vigsel några timmar innan de begick självmord.

Bosse Schön tar oss med in i Det tysta brödraskapet, till SS-veteranerna som fortfarande träffas och har kopplingar till dagens nynazister som martyrer och inspiratörer. Boken belyser hittills okända fakta om ett stycke svensk historia som inte alls passar in i den lyckliga Pippi Långstrump-världen, och som därför sopats under mattan under femtio års tid.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng