Hitta e-boken

Tappre riddare

Tappre riddare
Förlaget Orda,
Romaner
9175539039
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Bengt Järnblad är född i Malmö 1951 Statens scenskola i Stockholm 1972-75. Skådespelare som efter 26 år på Stockholms stadsteater beslutat att spela mindre och skriva mer. Avverkat de flesta roller på de flesta teatrar.Aktuell i Maria Langs Kung Liljekonvalje av dungen (TV4 hösten 13) Medverkar i den egna pjäsen Bolanders skor, gästspel Göteborgs stadsteater hösten 13. Våren 14 premiär på pjäsen Alla heter Allan å Folkteatern Göteborg.
Tappre riddare är en udda kärlekshistoria i en mellanskånsk stad. Om att aldrig få chansen och ändå taden. Och ett Sverige med fast telefoni och två tv-kanaler. Tappre riddare är en bit Sverige 1980. Livet har inte tagit den riktning huvudpersonen - Johannes Gunde - har önskat. Därför kommer han till den mellanskånska staden för att ge det en ny chans tillsammans med den kantstötta teatergruppen Athena. Berättelsen skildrar hans liv under drygt ett år innan han försvinner i den grekiska övärlden efter ett misslyckat försök som ’sol & vårare’. Förälskelsen i den skira Lidia, förhållandet med den handfasta Hellen och de vedermödor en fri teatergrupp - med rätt solkigt renommé - kan drabbas av. Men mest om den märkliga relationen till den betydligt äldre Elsa, änka efter en av stadens infl ytelserika män.Tappre riddare är en udda kärlekshistoria i en mellanskånsk stad. Om att aldrig få chansen och ändå ta den. Och ett Sverige med fast telefoni och två tv-kanaler.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng