Hitta e-boken

I dimma dold

I dimma dold
Förlaget Orda,
Deckare
9175539020
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Svartnö i den inre Roslagsskärgården ligger invävd i kalltjocka

Natalie Aronssen har just fått barnen Else-Michelle och Liam i säng. Hennes man, Tryggve, arbetar på en oljeplattform, så hon är ensam i huset. Ändå hör hon ett ljud som inte hör hemma. Ett ljud som får henne att frysa till is. När hon försiktigt undersöker varifrån det kom, ställs hela hennes tillvaro på sin spets. 

En tidig morgon sitter Ewa Vogel på sin altan med morgoncigaretterna och kaffet, precis som hon alltid gör, året om. Hon tänker på livet, tillvaron på landet med alla djuren och kontrasten till det liv hon levde som firad fotomodell på 80-talet.  

När hon gör sig redo för att gå ut i stallet ringer telefonen. Någon har hittat hennes bortsprungna hund, dalmatinern Frasse. Det är bråttom, hunden är illa skadad, kanske har vargen givit sig på honom. När Ewa kommer till platsen som den anonyme mannen uppgivit, finner hon inte vad hon förväntat sig.  

Walter Karlsson, pensionerad lantarbetare och fiskare, sitter och filosoferar på en sten nere vid viken.Tjuvjakten har blivit hans sätt att protestera. Ingen sätter sig på honom, och ljuddämparen gör att ingen hör honom.   Dimman rullar in i viken den här morgonen. Efter ett stop tobak i pipan reser han sig för att gå, när han hör en dov mustig knall, likt ljudet av en älgstudsare, så här på våren. Är det någon annan än han som givit sig på tjuvjakten..? 

Johan Sköld född 1959 är civilekonom och journalist. Han har arbetat på en mängd olika tidningar. som copywriter och som manusförfattare och regissör av främst företagsfilmer, flera av dem internationellt prisbelönade. Han har genom åren skrivit allt från tekniska artiklar och bruksanvisningar till noveller i den numera avsomnade tidningen Cupido.Han är uppväxt på landet i Roslagen och beskriver sig själv som en tvättäkta lantis.   ‘I Dimma Dold’ är den tredje kriminalromanen om inspektör Germund Askerfeldt och assistent Viveka Svinhufvud. Tidigare har ‘I Herrans Namn’ (2012) och ‘Kvinnan som inte fanns’ (2013) kommit ut.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng