Hitta e-boken

Kärlek och Kunskap : Om världsalltet och lite till

Kärlek och Kunskap : Om världsalltet och lite till
Recito Förlag,
Romaner
9175175770
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En verklig man behöver intet namn, han kommer, ser och segrar.
- Edith Södergran


Vad är en verklig man? Är det den som dödar flest i krig eller den som skriver romantiska bästsäljare? Eller är det vetenskapsmannen som utforskar himlarnas hemligheter till sitt eget släktes långsiktiga fromma? Kan en kvinna vara en riktig karl? Är det meningsfullt att försöka indela mänskligheten i kategorier och grupper när alla allt mer bara blir könlösa komponenter på världens stora kretskort?

De stora livsfrågorna och himlastormande spekulationerna är legio när Jan Stenis tar oss med på en svindlande resa från tiden ända före Big Bang till långt in i den allt mer högteknologiskt inriktade framtiden. Läsaren kastas mellan hopp och förtvivlan men Jans goda vilja lyser igenom som en strimma av ljus i allt det mörka. Vi har en framtid, men kanske i en annan form än vår fysiska kropp.

Människan har i alla tider blickat upp mot stjärnorna. Man har sökt svaret på livsgåtorna och undrat vad som finns där ute. Folk har fantiserat om hur det ser ut i fjärran världar och frågat sig om det finns intelligent liv någon annanstans i rymden. Detta intelligenta liv kanske finns mitt ibland oss?!

I alla händelser ligger vår framtid ut i kosmos, inte här på jorden som är en livsfarlig plats att leva på i ett geologiskt tidsperspektiv. I framtiden kommer man dock inte att göra rymdresor genom att förbränna kemikalier i stora ståltuber, det vill säga raketer. Nej, vi kommer med säkerhet att lära oss teleportationens svåra konst och kanske komma att ingå i den intergalaktiska federation som förmodligen väntar på att uppta oss människor som fullvärdiga medlemmar i Vintergatans stora gemenskap. Läsaren ges en inblick i hur livet då kommer att gestalta sig och vilka som väntar på oss.

Jan Stenis är forskare, författare och poet. I detta verk illustrerar Jans tidigare dikter textavsnitten. Det är nämligen lyriken, konsten och skönheten som gör livet värt att leva för Jan som valt devisen Kärlek och Kunskap som sitt överordnade livsmotto. Visa beslut kräver både logik och ett gott hjärta.

Evigheters evighet

Liten på jorden,
Ångest inför alla morden
Men stor i orden.
En gudason vorden?!

Att nå Olympens höga höjd,
Att ofrånkomligt kasta loss,
Och känna genuin fröjd.
Teknologin skall frälsa oss!

Att expandera förnöjd,
Att fly tillsammen,
Utåt, bortom himlars höjd
I evigheters evighet, amen.

Another time,
Another place,
Plenty of nickel and dime
And much more space!
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng